Vandaag staat de rit naar hotel 2 op het programma.
Een eerder korte rit.
In het roadbook zijn vanuit Bar sur Aube 3 rondritten voorzien.
Een 'lange' van zo'n 53 km.
Een gemiddelde van zo'n 40 km.
Een korte van zo'n 26 km.
Er is maar 1 rondritdag.
Ik heb besloten om bij aankomst in Bar sur Aube (wat sowieso te vroeg zal zijn voor inchecken en vooral aankomst van de bagage) om de gemiddelde rondrit te koppelen aan het traject naar het hotel.
40 + 50 is 90, met een e-bike moet dat goed te doen zijn.
Bij aankomst in Bar sur Aube ga ik op zoek naar het hotel.
't is te zeggen, ik vraag de weg aan een voorbijganger. Blijk ik met mijn rug naar het hotel te staan.
Mijn hotelgids is afkomstig uit Portugal en woont al geruime tijd in Bar sur Aube.
Hij heeft een grappig exotisch accent.
We nemen afscheid en ik schik mijn papieren om de rondrit naar de abdij van Clervaux aan te vatten.
Kom ik de man opnieuw tegen die zich wellicht afvraagt waarom ik niet binnengegaan ben in het hotel.
Een deel van de abdij staat in de steigers en is volledig ommuurd.
Maar even verder blijkt de grote poort open te staan en kan je het domein betreden. In en uit kan gratis, wil je de gebouwen binnenin bekijken, dan moet je aansluiten bij een gegidste rondgang.
Doe ik niet.
Bij het buitenkomen spreken 2 fietsers mij aan. Ik herken ze van de dag voordien in Piney, zij herkennen mij niet (gisteren in 'burgerkleren', vandaag in fietsoutfit met helm en zonnebril).
Ze willen via de binnenplaats van de abdij de route verderzetten, maar dat kan niet.
Je moet errond.
Ik volg de wegwijzer naar een memorial begraafplaats en pik dan weer in op de route richting Bar sur Aube.
Inchecken, opfrissen, voucher voor het diner ophalen en het stadje verkennen.
Voortschrijdende leegstand én heel wat handelszaken die vakantie houden.
Wel open, een klein terras waar je cocktails, mocktails, kleine hongerstillers en ... uiteraard champagne kan bestellen.
Je betaalt hier voor een mooi glas champagne minder dan bij ons voor een glas wijn.
Ik spot ook een traiteur met kant-en-klare koude gerechten. Dat opent perspectieven voor een lunchpakket voor morgen. De vriendelijke dame achter de toog verzekert mij dat ze morgenochtend al zeer vroeg open zijn. Lang voor ik op de fiets zal stappen.
Ik ben nog te vroeg voor het restaurant maar mag in afwachting al plaats nemen op het terras.
Vriendelijke jongelui, de uitbaters, maar wat er op je bord komt ...
Het eten is niet OK en na de lekkere keuken in Piney echt een afknapper.
Gelukkig heb ik leuk gezelschap uit het Leuvense aan het tafeltje naast mij.
De man is een fietser, dus hebben we direct een gespreksonderwerp én afwisseling voor meneer in de dagelijkse gesprekken met mevrouw.
1 ding staat voor mij vast, hier kom ik niet terug om te eten.
Aan andere tafeltjes zaten de reisgenoten die dezelfde reis fietsen.
Benieuwd wat zij van dit restaurant en het eten vonden.
Bij aankomst in het hotel bespreek ik dit met de receptioniste. Zij bekijkt welk restaurant er voor morgen geboekt is. Het wordt een Marokkaans restaurant.